veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Reizen met de bus

Reizen met de bus is lekker makkelijk. De kosten van een busreis zijn relatief goedkoop, vergeleken met een autoreis wanneer u uw brandstofprijs, tolwegen en parkeergeld berekent. Daarnaast is een busreis milieuvriendelijk en duurzaam, vergeleken met auto- en vliegreizen. Busreizen zijn ideaal voor kleine gezelschappen maar zeker voor grote groepen, zoals families en personeelsuitjes. Bij sommige reisorganisaties is het mogelijk een losse busreis of buspendel te boeken, dus zonder accommodatie, als u dit wenst. Met name voor grote groepen is het afhuren van een complete bus makkelijk en gezellig.

Om veilig en verantwoord een busreis te kunnen maken hebben wij voor u een aantal busreistips op een rijtje gezet. Naast veiligheidsadvies bieden wij u handige tips voor het reizen per bus en een overzicht van de diverse mogelijkheden.

 

Royal Class bussen
Bijna alle bussen bieden tegenwoordig de Royal Class stoelen. Een Royal Class bus is een luxe touringcar. Het extra comfort bestaat veelal uit een in de bus aanwezige toilet, bar, tv en dvd. Daarnaast heeft men bij Royal Class wat extra beenruimte en is de rugleuning verder verstelbaar vergeleken met een normale bus.
De bus heeft meestal twee chauffeurs die onderweg wisselen. Zo kan een bus zonder al te lange stops lekker doorrijden. Gedurende de nacht kunt u in de bus slapen, als dat tenminste lukt. Het is aan te bevelen daarom een hoofdkussentje mee te nemen. Busreizen zijn met name populair bij jongeren en ouderen. Er zijn dan ook tal van busreisorganisaties die zich op deze doelgroepen hebben gericht en een mooi aanbod van busreizen hebben. Gedurende de gehele busreis is het dragen van een veiligheidsgordel verplicht. Zorg ervoor dat u uw identiteitskaart of paspoort in uw handbagage heeft.

Verzorgde busreizen
De volledig verzorgde busreis biedt een reis naar de eindbestemming en daarnaast naar tal van bezienswaardigheden en excursies. Bij een verzorgde busreizen is men gebonden is aan een tijdschema. Dit kan een nadeel zijn als u op een bepaalde plaats iets langer zou willen verblijven. U hoort vooraf hoe laat u weer bij de bus moet zijn, voor de doorreis naar de volgende bezienswaardigheid of accommodatie.

Bij een verzorgde busreis kunnen niet in het reisprogramma vernoemde extra kosten bovenop de reissom komen. Hierbij moet u denken aan:
- eten en drinken
- niet in het programma opgenomen excursies en entreegelden
- fooien

Wintersport busreizen
Als u opziet tegen een lange autoreis door de bergen en sneeuw, of als u single of met tweeŽn bent, kan een wintersportreis met de bus aantrekkelijk zijn. U hoeft uw auto niet te voorzien van verplichte winterbanden of sneeuwkettingen. Een ervaren buschauffeur brengt u veilig en snel naar uw bestemming. U stapt de bus in en de volgende dag stapt u uitgerust op de skiís.

Stedentrips
Een busreis naar Londen, Parijs, Berlijn of een andere stad kan ook eenvoudig per bus gedaan worden. Voor de kosten van een busreis kunt u meestal niet zelf naar de bestemming rijden en uw auto in het centrum van de stad parkeren. U voorkomt ook een hoop stress die komt kijken bij het autorijden en navigeren in een vreemde grote stad. De kans op een ongeluk is in een grote stad die u niet kent vele malen groter dan in uw eigen woonplaats.

Voordelen busreis
Een busreis biedt voordelen vergeleken met een autoreis of vliegreis. Voor de prijs van een busreis kunt u vaak met een klein of juist groot gezelschap dezelfde reis niet zelf met uw eigen auto maken. Denk hierbij aan de dure brandstofprijzen, tolgelden, parkeergeld en bij wintersportbestemmingen de winterbanden en sneeuwkettingen.
U stapt in Nederland in de bus, vaak zijn er meerdere opstapplaatsen waardoor u hiervoor niet ver hoeft te reizen. Geen uren vooraf aanwezig zijn, geen lange incheckrij.
U kunt ontspannen reizen en stapt vervolgens uit voor de deur van uw accommodatie.

Nadelen busreis
Een busreis naar een verre bestemming doet er langer over dan een vliegreis.
Voor mensen met een groot postuur kan en lange reis in de bus, ondanks een royal class stoel, minder prettig zijn.
Als u een busreis met excursies heeft geboekt, bent u gebonden aan het tijdschema van de bus. Wanneer u langer op een plaats wilt verblijven is dit helaas niet mogelijk.  Het reisgezelschap heeft u niet voor het kiezen. Als u gedurende de nacht niet kunt slapen in de bus, komt u ook niet uitgerust aan. Het is een kwestie van afwegen van de prijs, reisduur en uw wensen.

 

Veilig met de bus reizen
Met regelmaat verschijnen er berichten van busongelukken in de media. Soms ligt dat aan de chauffeur, soms ligt het aan de technische staat van de bus, maar  vaak ligt het aan andere weggebruikers of de weersomstandigheden. Feit is dat in relatieve zin de kans groter is dat u een busongeluk krijgt dan dat u met een vliegtuig neerstort. Toch is er geen reden om met angst een bus in te stappen, want dit geldt ook voor eigen deelname aan het verkeer (auto, motor, fiets of ander vervoersmiddel). Indien u een serieus vermoeden hebt dat de bus waarmee u reist (ernstige) technische mankementen vertoont of dat de buschauffeur te vermoeid is of om een andere reden niet bekwaam zou zijn om te rijden dan dient u in eerste instantie de chauffeur of reisleiding daar op aan te spreken. Helpt dat niet en denkt u dat er een gegronde reden is om te denken dat de veiligheid van uzelf en/of uw medepassagiers in gevaar is dan kunt u het beste rechtstreeks telefonisch contact opnemen met de reisorganisatie of vervoerder.

Reizen met kinderen
Een lange reis met kinderen kan soms een zware taak zijn. Wij hebben voor u adviezen en tips voor het reizen met kinderen, deze vindt u op de pagina reizen met kinderen.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie