Veilig op reis: handige tips en informatie voor een onbezorgde reis

  veilig op reis  |  reisadvies per land  | actueel  |  handige sites  |  over ons

 

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Op www.veiligopreis.info vind je uitgebreid reisadvies per land. Op deze pagina staat het reisadvies voor Verenigde Arabische Emiraten.
Verenigde Arabische Emiraten is een land gelegen op het Arabisch Schiereiland. Belangrijke toeristische bestemmingen zijn Dubai en Abu Dhabi. Deze twee steden trekken aanzienlijk meer toeristen dan de emiraten Sharjah, Fujeirah, Ajman, Umm Al Qaywayn en Ras al-Khaimah. De internationale luchthaven van Dubai is tevens een belangrijke overstapplaats voor toeristen die reizen tussen Europa en een groot aantal bestemmingen in AziŽ.
 

Verenigde Arabische Emiraten risico index
(bekijk uitleg index)

  gezondheidsrisico's: meer info gezondheid
  kans op natuurgeweld: meer info natuurgeweld

C

  kans op extreem weer: meer info extreem weer
  kans op criminaliteit: meer info criminaliteit
  kans op terreur & geweld: meer info terreur & geweld
  andere risico's: meer info andere risico's

 

Gedetailleerd reisadvies voor Verenigde Arabische Emiraten

Op het Arabisch Schiereiland vormen de Verenigde Arabische Emiraten een veilige haven omringd door landen die politiek minder veilig zijn voor Westerse reizigers. Al vrij snel na de onafhankelijkheid van het land in 1971 is er begonnen met een versnelde modernisering van het land. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is er een duidelijke koers ingezet waarbij het toerisme met name in de emiraten Dubai en Abu Dhabi de belangrijkste bron van inkomsten moeten worden. Dit beleid heeft ervoor gezorgd dat er een westers georiŽnteerde samenleving is gecreŽerd waarbij het islamitische gedachtegoed prima samensmelt met de aanwezigheid van grote aantallen niet-islamitische toeristen. Men doet er bijna alles aan om het de bezoekers naar de zin te maken. In de meeste emiraten wordt alcohol dan ook (beperkt) toegestaan. Een uitzondering vormt Sharjah dat volledig 'droog' is. De neutrale positie die de Verenigde Arabische Emiraten inneemt in de gehele Midden-Oosten politiek zorgt ervoor dat er weinig gevaar bestaat op het gebied van aanslagen. Voor de Arabische bondgenoten is de V.A.E. niet tť pro-westers en voor de westerse landen is het land geen extreem moslimland waar terreurdreiging vanuit gaat.
Ga voor actuele calamiteiten en waarschuwingen naar onze pagina actueel.
 

Uitleg indicatie risico's

 
kans op deze calamiteit is nihil tot zeer klein
kans op deze calamiteit is vrij klein
kans op deze calamiteit is redelijk klein
kans op deze calamiteit is redelijk groot
kans op deze calamiteit is vrij groot
kans op deze calamiteit is groot
kans op deze calamiteit is zeer groot - wees zeer alert inzake dit specifieke risico
   

Gezondheidsrisico's in Verenigde Arabische Emiraten

Op het gebied van medische verzorging hoef je je in de Emiraten weinig zorgen te maken. De particuliere ziekenhuizen in de Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de besten van de regio. Een goede reisverzekering ter dekking van eventuele medische kosten is ten zeerste aan te raden. De artsen spreken vrijwel allemaal redelijk tot goed Engels. Indien je medicijnen in wilt voeren moet je er rekening mee houden dat er geen enkel spoor inzit van stoffen die in de Verenigde Arabische Emiraten als drugs gezien worden. Alle opiaten worden gezien als harddrugs met alle bijbehorende gevolgen van dien. Zo is het in sommige Nederlandse pijnstillers toegepaste codeÔne ook een opiaat, waardoor dergelijke pijnstillers een gelijke status hebben als cocaÔne en heroÔne. Neem alleen maar medicijnen mee die toegestaan zijn. Controleer dat eventueel vooraf bij de ambassade van de VAE in Brussel of het consulaat in Amsterdam. Neem voor medicijnen die op doktersvoorschrift gebruikt worden altijd een medicijnenpaspoort of doktersverklaring mee. Wie pijnstillers wil gebruiken die kan het beste gewone paracetamol zonder toevoegingen of ibuprofen meenemen. Deze zijn ook zonder recept te koop in de emiraten.

Specifieke gezondheidsrisico's die voor de Verenigde Arabische Emiraten gelden zijn een verhoogde kans op reizigersdiarree indien men in de goedkope lokale eettentjes eet, bij minder hygiŽnische omstandigheden een verhoogd risico op hepatitis A en een zeer groot risico op verbranding bij te lange blootstelling aan de zon zonder dat er gebruik gemaakt wordt van een antizonnebrandcrŤme met een hoge beschermingsfactor. Uitdroging en eventueel een zonnesteek zijn bijkomende risico's.

Leidingwater
Over de drinkbaarheid van het leidingwater zijn niet alle bronnen het eens. Hoewel je in Dubai zo goed als zeker het kraanwater gewoon als drinkwater kunt gebruiken is het raadzaam om voor de zekerheid je toch te beperken tot mineraalwater uit flessen.

→ uitgebreide info over gezondheidsrisico's

 

Kans op natuurgeweld in Verenigde Arabische Emiraten

Op het gebied van natuurgeweld behoren de Verenigde Arabische Emiraten tot de veiligste landen ter wereld. Vulkanen kent het land niet. Verder kunnen de meeste vormen van natuurgeweld hier amper voorkomen. Aardbevingen treffen de Verenigde Arabische Emiraten vrijwel nooit. Wel bestaat er de kans dat er lichte naschokken voelbaar zijn als gevolg van aardbevingen waarvan het episch centrum aan de andere kant van de Perzische Golf ligt.
Omdat de infrastructuur in de Emiraten niet berekend is op zware regenval kan het voorkomen dat bij relatief grote hoeveelheden regen binnen korte tijd de straten lokaal tijdelijk veranderen in waterstromen.

Kans op lichte aardbevingen:  
Kans op zware aardbevingen:  
Kans op bosbranden:  
Kans op orkanen:  
Kans op overstromingen: tijdelijk en alleen bij uitzonderlijke regenval
Kans op sneeuwstormen & lawines:  
Kans op tornado's:  
Kans op vulkaanuitbarstingen:  
Kans op tsunami's:  
→ uitgebreide info over natuurgeweld
 

 

Kans op extreem weer in Verenigde Arabische Emiraten

Het warme woestijnklimaat van de Verenigde Arabische Emiraten zorgt in de lange zomerperiode voor warm tot extreem heet weer. In combinatie met een hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt dit voor zware omstandigheden om langere tijd buiten te verblijven. Dit geldt vooral voor de periode juli tot en met september. Vanwege hitte of droogte wordt er nimmer een negatief reisadvies afgegeven. Dit soort omstandigheden wordt in de emiraten als normaal beschouwd.

Kans op extreme kou:  
Kans op hittegolven: in de periode april tot en met oktober
Kans op droogte: in de zomer
Kans op extreme regenval:  
Kans op ander extreem weer:  

→ uitgebreide klimaatinfo van Verenigde Arabische Emiraten op klimaatinfo.nl
 

Kans op criminaliteit in Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de meest veilig landen op het gebied van criminaliteit. Diefstal, overvallen en nog erger zijn verschijnselen waar je als toerist relatief weinig mee te maken krijgt. Wel moet gezegd worden dat de criminaliteit de afgelopen jaren iets omhoog is gegaan. De toestroom van rijke toeristen zorgt vrijwel automatisch voor een groei in het aantal gevallen van hoofdzakelijk kleine criminaliteit.

Kans op zakkenrollerij:  
Kans op diefstal:  
Kans op overvallen:  
Kans op oplichting: vooral op zakelijk gebied

→ uitgebreide info over criminaliteit
 

Kans op terreur & geweld in Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten heeft dankzij de goede economische situatie van de autochtone mensen slechts een zeer klein risico op het gebied van geweldsuitbarstingen en demonstraties. Ook op het gebied van terreuraanslagen en/of bomaanslagen is het risico in de Emiraten veel kleiner dan in omringende landen.

Kans op bomaanslagen:  
Kans op geweld: zeldzaam in de Verenigde Arabische Emiraten
Kans op ontvoeringen: zeldzaam in de Verenigde Arabische Emiraten
Kans op terreuraanslagen:  

→ uitgebreide info over terreur & geweld
 

Andere risico's en feiten waar je rekening mee moet houden in Verenigde Arabische Emiraten

- het invoeren, verkopen, bezitten en gebruiken van drugs is verboden
- het invoeren, verkopen en bezitten van pornografisch materiaal is verboden
- topless zonnen en nudisme zijn beiden niet toegestaan in de Emiraten
- homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd in de Emiraten
- intimiteit in het openbaar is wettelijk verboden
- het verkeer in de VAE is hectisch en gevaarlijk. Met name in Dubai is er een hoog aantal slachtoffers van verkeersongevallen
- deelnemers aan het verkeer mogen geen druppel alcohol in hun bloed hebben
- het fotograferen van militaire objecten, militairen en vliegvelden is verboden
- het fotograferen van officiŽle gebouwen is zowel van binnen als van buiten niet toegestaan
- de kledingvoorschriften in de Verenigde Arabische Emiraten is voor westerse begrippen conservatief

 

Verenigde Arabische Emiraten informatie

Op de volgende websites kunt u algemene informatie, reisinformatie en tips over Verenigde Arabische Emiraten vinden:
Landenportal Verenigde Arabische Emiraten
Landen.net Verenigde Arabische Emiraten

Disclaimer

De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Vaak zijn we daarbij afhankelijk van externe bronnen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar wij hanteren een eigen systeem van reisadvisering. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet geannuleerd worden.

 
  © alle rechten voorbehouden - Dimi3 & P-TRS