veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Reisadvies Aruba

Op www.veiligopreis.info vind je uitgebreid reisadvies per land. Op deze pagina staat het reisadvies voor Aruba.

Aruba is een zelfstandig land gelegen in de Caribische Zee. Het land maakt onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, maar niet van Nederland. Als reiziger dient Aruba dan ook gezien te worden als een land buiten de Europese Unie met alle regels die van toepassing zijn op het overschrijden van de grens. Zo moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort om naar Aruba te reizen en gelden ook de gebruikelijke beperkingen op het invoeren van belastingvrije goederen.

Aruba behoort tot de meest veilige landen in het Caribisch gebied. Zowel economisch als politiek gezien zit Aruba al jarenlang in rustig vaarwater. Op het moment dat er wel een keer een incident plaatsvindt waar een toerist(e) bij betrokken is, is het zelfs meteen wereldnieuws. Denk aan de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Natalee Holloway in het jaar 2005. In dit geval is het vooral de uitgebreide media-aandacht vanuit Nederland en de Verenigde Staten van Amerika die ervoor zorgt dat ook het eiland Aruba tijdelijk in een slecht daglicht komt te staan. Dit terwijl er vermoedelijk sprake is van een actie van ťťn verknipt persoon die verder weinig met Aruba zelf te maken heeft.

 

Reisadvies Aruba

Voor Aruba geldt een laag tot gemiddeld risicoprofiel. Als toerist zijn er weinig bijzondere calamiteiten waar je rekening mee moet houden. Reizen binnen Aruba kan in de regel zonder risico. Wel dien je zoals in ieder land oplettend te zijn. Kleine criminaliteit komt vrijwel overal ter wereld voor. Ook op Aruba kun je het slachtoffer worden van diefstal. Overvallen zijn zeldzaam op Aruba.

Noodnummers in Aruba
Algemeen alarmnummer : 911
Politie : 100
Brandweer : 911
Ambulance / Eerste Hulp : 911
Kustwacht : 913
Gezondheidsrisico's in Aruba

Het risico op reizigersziektes is relatief laag op Aruba. Net als op iedere (sub)tropisch bestemming dien je op te passen met voedsel. Het nuttigen van kwetsbare producten kan reizigersdiarree of zelfs voedselvergiftiging ten gevolge hebben. Over het algemeen is het met de hygiŽnische omstandigheden van voedingsmiddelen goed gesteld op Aruba.

Op Aruba komt de door muggen overdraagbare ziekte dengue voor. Preventief inenten tegen deze ziekte is niet mogelijk. Wel dient dengue (knokkelkoorts) zo snel mogelijk behandeld te worden na constatering.

Leidingwater
Het kraanwater op Aruba is gezuiverd zeewater. Er zijn geen gezondheidsrisico's bekend, het leidingwater is geschikt als kraanwater. Vanwege de afwijkende smaak verkiezen veel toeristen echter voor mineraalwater uit fles.

Natuurgeweld & extreem weer in Aruba

Het aantal klimaat- en natuurgerelateerde rampen dat op Aruba voor kan komen is vrij beperkt. De twee grootste risico's op Aruba zijn tropisch stormen en de kans op droogte. Orkanen kunnen voorkomen in de periode juni tot begin december. Omdat Aruba tot de benedenwindse eilanden behoort ligt het net op de rand van het gebied waar orkanen voor kunnen komen. De kans dat je er op Aruba daadwerkelijk mee te maken kunt krijgen is daarom nog steeds relatief laag.

Aruba heeft een tropisch klimaat waarbij er weinig ruimte is voor extreme weersomstandigheden. Zelden komt het kwik boven de 35 graden Celsius uit. Vorst en sneeuw zijn helemaal uitgesloten op Aruba. Reizigers die op pad gaan op Aruba dienen wel voldoende drinkwater bij te hebben. De zon en warmte kunnen leiden tot uitdroging, zonnesteken en andere aan hitte en droogte gerelateerde problemen.

Risico's per onderdeel
kans op aardbevingen : zeer klein
kans op bosbranden : redelijk klein
kans op orkanen : beperkt; vrijwel alleen in de periode juni tot december
kans op overstromingen : klein
kans op tornado's : zeer klein
kans op extreme hitte : klein
kans op extreme kou : nihil

Uitgebreide klimaat- en weerinformatie over Aruba is te vinden op klimaatinfo Aruba.

Criminaliteit & reizen in Aruba

Een vorm van criminaliteit die zich niet direct op toeristen richt is drugssmokkel. Als toerist moet je ervoor zorgen niet betrokken te raken bij de smokkel van drugs. Neem absoluut geen pakketjes mee voor anderen, zorg ervoor dat er niemand in je bagage kan en let ook in het vliegtuig goed op je handbagage. De kans is groot dat er versterkte controles aan de grenzen plaatsvinden. Op Schiphol worden er meestal 100%-controles gehouden op vluchten vanuit Aruba.

Bomaanslagen, terreur en geweld in Aruba

De kans op grootschalig geweld op Aruba is vrij klein. Wel is er in de wateren rondom Aruba net als elders in de Caribische Zee kans op piraterij. Vooral eigenaars van dure jachten moeten met dit risico serieus rekening houden.

 

Meer informatie over Aruba

Op de volgende sites kun je handige reisinformatie en tips over Aruba vinden:
Aruba toerisme
Aruba informatie op landenportal.nl
Aruba informatie op landen.net
Aruba winterzon informatie
Aruba zomerzon informatie
Aruba zonkalender: de beste maanden voor een zonvakantie op Aruba

Algemeen reisadvies

Hoe hoog een bepaald risico is, is mede afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden, het reisdoel en actuele omstandigheden. Heel wat ellende is te voorkomen. De vele tips die op deze site gegeven worden zouden daar zeker aan bij moeten dragen. Er is niet zelden gewoonweg sprake van domme pech. Soms ben je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Voor iedere bestemming, dus ook voor Aruba, geldt dat een goede reisvoorbereiding essentieel is. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de risico's, laat je goed voorlichten over noodzakelijke en gewenste inentingen en wees er zeker van dat alle reisdocumenten in orde zijn. Zorg ervoor dat thuisblijvers zoveel mogelijk op de hoogte zijn van je reisschema. Zorg ervoor geregeld contact te houden met het thuisfront, zodat zij zeker weten dat het goed gaat met je. Mocht je in het buitenland in de problemen komen, wend je dan tot de lokale of dichts bijgelegen ambassade of consulaat. Houd er rekening mee dat de samenwerking met politie en andere instanties in den vreemde niet altijd soepel verloopt.

Disclaimer
De informatie die op
www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Vaak zijn we daarbij afhankelijk van externe bronnen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar wij hanteren een eigen systeem van reisadvisering. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet geannuleerd worden. Mocht er informatie op deze site die volgens u niet correct of inmiddels achterhaald is, dan kunt u dat doorgeven via e-mail.
 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie