veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Hoogteziekte

Hoogteziekte wordt veroorzaakt door een zuurstof tekort op een plaats hoger gelegen dan 2500 meter. In het algemeen krijgen de meeste mensen pas last van symptomen van hoogteziekte boven de 3500 meter. Door de toenemende luchtdruk, bevat de hoeveelheid ingeademde lucht minder zuurstof en raakt het lichaam daarnaast moeilijker kooldioxide kwijt. Het lichaam heeft tijd nodig om aan deze andere zuurstofwaarde te wennen moet hiervoor meer rode bloedlichaampjes produceren, hetgeen enkele weken duurt. Als reiziger kunt u te maken krijgen met hoogteziekte. Denkt u bijvoorbeeld aan uw verblijf welke boven 2500 meter is gelegen op wintersport, uw vakantiebestemming in Tibet, Alpen, Andes, Himalaya of Mount Everest. Bij aankomst zult u mogelijk geen directe last ondervinden van hoogteziekte. Het kan echter zijn dat u een slechte nachtrust heeft, of de volgende dag lichte hoofdpijn. Het is verstandig om de volgende 2 dagen rustig aan te doen en vooral niet nog hoger gaan verblijven.

 

Milde symptomen hoogteziekte
Indien men het lichaam niet genoeg tijd geeft aan de omgeving te wennen kunnen milde hoogteziekte symptomen ontstaan als hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of benauwdheid. Deze symptomen kunnen afnemen als u 1 a 2 dagen op eenzelfde hoogte verblijft om te acclimatiseren.

Ernstige symptomen hoogteziekte
Bij ernstige symptomen van hoogteziekte oververmoeid, kortademig, ophoesten van roestkleurig slijm, verlies van coördinatie, traagheid, onverschillig gedrag, blauwe lippen of blauwe nagels. Bij deze ernstige syptomen is het van belang zo snel mogelijk te dalen. Ernstige symptomen van hoogteziekte kunnen leiden tot longoedeem of hersenoedeem (vocht in de longen of hersenen) welke coma en de dood tot gevolg kan hebben. Bij constatering van deze symptomen is het van belang dat u zo snel mogelijk daalt en medische hulp inschakelt.

Voorkomen hoogteziekte
De beste manier om te voorkomen dat u hoogteziek wordt is geleidelijk stijgen. Indien u direct aankomt op grote hoogte (vanaf 2500 meter) is het verstandig een dag of twee te acclimatiseren alvorens men hoger gaat. Het is verstandig om niet meer dan 300 meter per dag te stijgen. Om de twee a drie dagen kan men het beste twee nachten op dezelfde hoogte doorbrengen. Bij tekenen van hoogteziekte is het verstandig om niet verder te stijgen en wachten tot de symptomen weg zijn. Bij verergering van de klachten moet u minimaal 500 meter afdalen.

 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiële reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie