veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met het vliegtuig
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Actueel nieuws & reisadvies

Op www.veiligopreis.info lees je het laatste nieuws en reisadvies in het geval van calamiteiten. Op basis van externe bronnen en inside informatie bieden we de actuele stand van zaken in het geval van rampen en gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op reizen en vakanties. Ook melden we het als er een officieel negatief reisadvies afgegeven wordt. Via twitter.com/veiligopreis kunt u ook al ons nieuws volgen. Is er ergens iets gaande en u wilt informatie delen met ons? Neem dan contact op met de redactie via info@veiligopreis.info .

 

Actuele berichten:
Ebola grijpt om zich heen

02-04-2014 - In West-Afrika is er een explosie van het ebola-virus. Deze besmettelijke ziekte heeft in de landen Guinee en Liberia al bijna honderd dodelijke slachtoffers gemaakt. Ook in de Guinese hoofdstad Conakry is het virus gesignaleerd. Senegal heeft inmiddels de grens met Guinee gesloten. Er is nog geen aangepast reisadvies voor de West-Afrikaanse landen.

Veiligheidsrisico Sotsji

15-01-2014 - Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er veiligheidsrisico's zijn omtrent reizen naar Sotsji. Aanslagen en andere calamiteiten kunnen in deze stad waar volgende maand de Olympische winterspelen gehouden worden niet uitgesloten worden. Het reisadvies voor Rusland heeft de status "extra waakzaamheid betrachten".

Extreem weer Verenigde Staten

08-01-2014 - Het noorden en het noordwesten van de Verenigde Staten worden getroffen door extreem winters weer. Zware sneeuwstormen en temperaturen die tot tientallen graden onder het vriespunt reiken zorgen ervoor dat het dagelijks leven in dit deel van de V.S. flink ontwricht is. Duizenden vluchten zijn geannuleerd.

Negatief reisadvies Mali

14-01-2013 - Aanhoudende conflicten in het Afrikaanse land Mali hebben ertoe geleid dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Mali eergisteren aangepast heeft. Voorlopig worden alle reizen naar Mali ontraden.

Egypte niet meer populair als winterzonbestemming

10-12-2012 - Egypte behoort al jarenlang tot de populaire winterzonbestemmingen. De recente onrusten in hoofdstad CaÔro en ook elders in Egypte hebben ervoor gezorgd dat er een duidelijke daling is in de populariteit van het land om te bezoeken voor een zonvakantie. Toeristen zitten niet te wachten op risico's wat betreft de politieke stabiliteit. Reisorganisaties noteren tientallen procenten daling in het aantal winterzonvakanties naar Egypte.

Orkaan Isaac ver uitgeraasd

30-08-2012 - Vol angstzweet wachtten de bewoners van New Orleans op orkaan Isaac. Achteraf blijkt de schade in de stad die zeven jaar geleden getroffen was door Katrina mee te vallen. Hoewel de Mississippi wel op sommige plekken over de dijken gestroomd is, heeft de stad de test redelijk goed doorstaan. Momenteel zitten wel meer dan een half miljoen mensen in de regio zonder stroom. Vandaag bevindt het oog van de orkaan zich ten noorden van New Orleans en neemt de tropische storm snel in kracht af. De verwachting is dat de storm de komende uren gereduceerd wordt tot een tropische depressie.

Filippijnen getroffen door noodweer

16-08-2012 - De Filippijnen zijn gisteren weer getroffen door zwaar noodweer. Een tropische storm heeft dit keer vooral in het noorden van het land huisgehouden, waarbij er serieuze aardverschuivingen plaatsgevonden hebben. Ook hoofdstad Manila heeft wederom te maken gehad met veel regenval. Veel straten staan onder water als gevolg van de zware moessonregens de afgelopen weken.

Bosbranden geen uitzondering in Spanje

28-07-2012 - De bosbranden die vorige week het noorden van Spanje teisterden vormen geen uitzondering. Een brand met een dergelijke omvang komt gelukkig wel wat minder voor. De brand van vorige week had naast het vernietigend vermogen de vervelende bijwerking dat de belangrijkste en drukste grensovergang tussen Frankrijk en Spanje enkele keren uit voorzorg gesloten is. Dat dit nu juist gebeurde in de drukste vakantieperiode heeft voor veel onrust gezorgd bij toeristen die onderweg waren van of naar Spanje.

Opnieuw aardbevingen Noord-ItaliŽ
29-05-2012 - Ruim een week na de vorige aardbeving is het weer raak in Noord-ItaliŽ. Vandaag zijn er bij een aardbeving in de regio Emilia-Romagna volgens de media minimaal tien dodelijke slachtoffers gevallen. Rond lunchtijd zijn er nog een tweetal aardbevingen geweest, om respectievelijk 12:55 en 13:00 uur. In een aantal Italiaanse steden zoals Parma en Bologna zijn gebouwen die door vorige bevingen beschadigd waren vandaag ingestort. Toeristen die niet persť hoeven zouden er beter aan doen deze regio de komende dagen te vermijden. In totaal hebben er op negen dagen tijd vijf bevingen plaatsgevonden met een magnitude hoger dan 5.
Ga naar actueel reisadvies ItaliŽ.
Aardbeving Noord-ItaliŽ maakt indruk op toeristen
21-05-2012 - De aardbeving die gisteren het noorden van ItaliŽ trof heeft toeristen in dat gebied doen realiseren dat ook in het door hun zo geliefde Noord-ItaliŽ aardbevingen voor kunnen komen. Bij de aardbeving nabij Modena en Bologna zijn zes mensen omgekomen. De aardbeving had een kracht van 6,0. Zowel zondag als maandag hebben diverse naschokken gezorgd voor schrik onder bewoners en toeristen.
Situatie Griekenland maakt toeristen onzeker
19-05-2012 - De economische en politieke situatie van Griekenland maakt vakantiegangers die naar Griekenland op vakantie willen gaan onzeker. Op basis van allerlei speculaties die in de landelijke media verschijnen wordt er verondersteld dat een vakantie naar Griekenland een risico zou vormen. Wat men helaas niet beseft is dat een vakantie naar Griekenland feitelijk weinig tot niets verschilt van een vakantie naar andere landen die in economisch zwaar weer zitten. Ook Spanje, Portugal en ItaliŽ kunnen binnen de Europese Unie problemen krijgen. Wie op safe wil spelen betreft betalingen voor vakanties die kan ervoor kiezen een vakantie te boeken die onder het Nederlandse garantiefonds valt.
Verhoogd risico Londen tijdens Olympische Spelen
30-03-2012 - Van 27 juli tot en met 12 augustus 2012, als de Olympische Spelen plaatsvinden in de Engelse hoofdstad Londen, geldt er een verhoogd risico op terreuraanslagen. Een dergelijk groot evenement trekt niet alleen de aandacht van media en publiek, ook terroristen wordt een goed podium geboden om aandacht te trekken. Aangezien Londen de hoofdstad is van ťťn van de grootste vijanden van organisaties als Al Qaida, is er een aanzienlijk verhoogde kans op aanslagen rondom de Olympische Spelen.
SyriŽ nog steeds zeer onveilig
19-03-2012 - De omstandigheden in SyriŽ zijn er de afgelopen weken niet op vooruit gegaan. Voor reizigers betekent de continu aanwezige instabiele situatie een hoog risico. Reizen naar SyriŽ wordt nog steeds in alle gevallen sterk ontraden.
Staatsgreep Malediven

09-02-2012 - Een staatsgreep heeft op de Malediven gezorgd voor een instabiele situatie. Afgelopen dinsdag heeft president Mohamed Nasheed zijn functie neergelegd na een staatsgreep door muitende politieagenten. Vandaag werd bekend dat er in de tweede stad van de Maldiven, Addu, op dit moment totale anarchie heerst. Het leger en de politie doen hun best om de situatie op de luchthaven van Addu te stabiliseren. Dit vliegveld is een belangrijke doorvliegluchthaven binnen de Malediven. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Malediven aangepast. Niet-essentiŽle reizen naar bepaalde gebieden worden momenteel ontraden.

Dengue op Bonaire

17-01-2012 - Een uitzending van EenVandaag heeft op 16 januari jl. gezorgd voor commotie onder mensen die naar Bonaire reizen. Een malariadeskundige heeft in het programma verteld dat er een risico is op een dengue-epidemie. Er is echter nog geen sprake van een knokkelkoorts-epidemie. Ook is er absoluut geen zekerheid dat dit wel te wachten staat op Bonaire. Er is geen sprake van een negatief reisadvies voor Bonaire. Meer info in het Bonaire reisadvies.

Extreme kou in Griekenland

16-01-2012 - Het binnenland van Griekenland heeft vandaag te maken met extreme kou. In de plaats Florina in het noorden van Griekenland zou vandaag een temperatuur van maar liefst 24 graden onder het vriespunt gemeten zijn. Het internationale vliegverkeer richting Athene en de Griekse eilanden heeft geen hinder van de kou. Het kwik ligt daar nog ruim boven nul.

Tsunamialarm bij Sumatra

10-01-2012 - In IndonesiŽ hebben de autoriteiten een tsunamiwaarschuwing afgegeven als gevolg van een zware aardbeving bij het Indonesische eiland Sumatra. Het epicentrum van de aardbeving die een kracht van 7,3 op de schaal van Richter had lag op ongeveer 420 kilometer van de stad Banda Atjeh. UPDATE: ongeveer een uur na het afgeven van het alarm is het ook weer ingetrokken.

Skigebieden weer te bereiken

08-01-2012 - De meeste skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk zijn weer bereikbaar. Een redelijk groot aantal Nederlandse toeristen kiezen eieren voor hun geld en keren voortijdig huiswaarts nu het kan.

Sneeuwproblemen Alpenlanden

06-01-2012 - In de Alpenlanden zorgen zware sneeuwval en lawines voor veel problemen voor wintersporters. Sommige populaire skioorden zoals Val Thorens en Les Menuires in Frankrijk zijn van de buitenwereld afgesloten.

Dood Kim Jong-il

19-12-2011 - De plotselinge dood van politiek leider Kim-Jong-il van Noord-Korea heeft vooralsnog geen invloed op de reisadviezen voor het communistische land. Reizen naar Noord-Korea blijft voorlopig moeilijk.

Geweld CaÔro steeds heftiger

18-12-2011 - Het geweld in het centrum van CaÔro wordt steeds heftiger. Het officiŽle reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt nog steeds dat je waakzaamheid moet betrachten. Als toerist moet je je afvragen of dit wel het juiste moment is om een bezoek aan CaÔro te brengen. Mogelijk is het beter om te wachten tot na maart 2012 als de verkiezingen helemaal afgerond zijn.

Aanslag Luik geen invloed op reisadvies

14-12-2011 - De aanslag in Luik op woensdag 14 december 2011 heeft geen invloed op het reisadvies voor BelgiŽ. Het betreft een eenmansactie waarbij de dader geen banden lijkt te hebben met een terroristische organisatie. Er is dan ook geen enkele aanwijzing dat een dergelijk drama zich zou herhalen in BelgiŽ.

Overstromingen Thailand en Bangkok

30-11-2011 - De ergste overstromingen in Thailand lijken voorbij te zijn. In Bangkok begint men morgen aan het schoonmaken van de stad en het wegpompen van het nog aanwezige water. In Pattani zou de afgelopen week nog ťťn district overstroomt zijn waardoor sommige gebieden niet bereikbaar zijn als gevolg van het overstromen van snelweg 418 tussen Pattani en Yala.

CaÔro nog steeds onrustig

29-11-2011 - In de Egyptische hoofdstad CaÔro worden nog met regelmaat demonstraties gehouden die met geweld de kop ingedrukt worden. Vooral rond het in het centrum gelegen Tahrir Plein komen explosies van geweld voor. Toeristen die CaÔro bezoeken moeten rekening houden met de kans op rellen. Ook elders in Egypte is er een verhoogde kans op rellen.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie